To see

Als je kiest voor de lastminute Griekenland dan kun je gaan genieten in dit mooie land. In Griekenland kun je ontzettend veel dingen zien. De rijke historie en cultuur die het land heeft zorgen ervoor dat je er veel archeologische bezienswaardigheden zult aantreffen. Deze zijn verspreid over het Griekse vasteland als de Griekse eilanden. De bekendste trekpleister is gevestigd in Athene en heeft de naam Parthenon. Deze tempel is een onderdeel van de Akrapolis. Deze is gebouwd op een grote heuvel en is een nationaal monument. Tevens is het een herkenningspunt voor de Grieken. Epidaurus op de Peloponnes is een erg mooi amfitheater in Griekenland. Het wordt nog steeds erg veel gebruikt. De akoestiek van het gebouw leent zich goed voor theatervoorstellingen maar ook voor presentaties of een workshop. In Centraal Griekenland ligt het oude Olympia. Olympia is elke vier jaar het startpunt van de Olympische vlam. De vlam wordt hier dan aangestoken en gaat dan op reis naar het land waarin de Olympische Spelen worden georganiseerd. Dat is een vast ritueel geworden. Je kunt op de Griekse eilanden ook veel archeologische trekpleisters vinden. Daarnaast zijn er veel musea en andere bezienswaardigheden. Je moet daarom niet vergeten om je camera mee te nemen, want elk hoekje en plekje is wel het fotograferen waard.
Mooie hotspots

Als je naar Griekenland gaat dat moet je ook het zeer oude Griekse heiligdom, gelegen in het noordwestelijke Pindosgebergte Dodoni, hebben aangedaan. Lang geleden kwamen in dit orakel priesters die de toekomst voorspelden. Dit werd dan gedaan door te luisteren naar het geruis van de wind in de eikenboom van Zeus, die zeer beroemd is. Maar ook werd er geluisterd naar het gekoer van de heilige duiven en het geluid dat de bronzen ketels maakten als deze in de wind tegen elkaar schommelden. Ook heeft Dodoni een enorm theater, hier werden vroeger klassieke spelen opgevoerd.

Epidaurus

Zoals je misschien wel weet vind je in de buurt van Athene het welbekende Amfitheater en het heiligdom van Asklepios. Boven Epidaurus kun je het Arahneo gebergte vinden. Dit gebergte heeft in de schitterende groene glooiing het theater van Epidaurus omsloten. Het is een schitterend bouwwerk en ťťn van de aller-oudste theaters. Het werd in de derde eeuw voor de komst van Christus gebouwd uit kalksteen. Er passen ongeveer 14.000 mensen in. Het gebouw is vooral bekend geworden door de schitterende akoestiek. In het hele gebouw klinkt het geluid perfect, zelfs op 22 meter hoogte kun je het geluid nog perfect horen. Tijdens de Griekse zomer, die heerlijk is, vinden hier de feestelijke spelen van Epidaurus plaats. Mocht je het Amfitheater hebben bezocht dan moet je ook het heiligdom van de god van de geneeskunde bewonderd hebben. Dit ziekenhuis stamt uit de zesde eeuw voor Christus en verkeert nog steeds in een erg goede staat. Een aantal delen van het ziekenhuis zijn nog toegankelijk voor de toeristen. Het is daarom aan te raden om een kijkje te nemen in dit ziekenhuis.

Kanaal van KorinthiŽ

Misschien heb je al wel eens gehoord van het kanaal van KorinthiŽ. Je kunt hier vlakbij vele vakantiehuizen huren. Er is erg veel keuze omdat deze zeeweg maar liefst 6 kilometer land is. Het kanaal is gelegen tussen de Golf van KorinthiŽ en de Saronische Golf. Het is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het kanaal zal je een overweldigende indruk geven met een diep ravijn en zeer gladde, steile rotswanden. Deze zijn wel 76 meter diep. Over het kanaal vaart elke dag een excursieboot, het is de moeite waard om hier een tripje mee te maken.

Wrak van Griekenland

Vlakbij het eiland Zakynthos, in de verlaten baai, kun je het beroemdste wrak van het land vinden. Namelijk de Shipwreck beach of Nayayio. Je kunt daar alleen komen dankzij de wel 200 meter hoge rotswanden. Je kunt prachtige fotoís maken als je bij het schip bent. In een ver verleden zat het schip vol met smokkelwaar tot dat het in een zware storm belandde. De kustwacht wilde het schip helpen maar de bemanningsleden van het schip raakten in paniek. Vervolgens staken ze het schip in brand. Je kunt hedendaags nog de overblijfselen vinden van het schip in de baai.

Meer dan bezienswaardigheden alleen

Maar naast de bezienswaardigheden heeft Griekenland uiteraard nog veel meer te beiden. Het land heeft vele fraaie baaien en stranden, die ook nog eens geweldige vergezichten hebben. Je moet daarom ook de zonsondergang in Oia op Santorini hebben meegemaakt. Ook bij Portara op Naxos kun je momenten beleven die je nooit zult vergeten. Veel landschappen en stranden in Griekenland worden dan ook vaak als filmlocatie gebruikt. Welke fotoís ga jij maken die op een filmlocatie lijken?

Leave a Reply