Culturele bezienswaardigheden in Griekenland

26th Aug 2014
griekenland_bezienswaardigheden

Griekenland, en dan met name de Griekse eilanden, is zeer populair voor een zonvakantie. Jaarlijks huren vele toeristen een vakantiehuis in Griekenland om te kunnen relaxen op de Griekse standen. Zonde, Griekenland heeft veel meer dan zon, zee en strand! Ga er eens op uit en bezichtig een aantal van de vele culturele bezienswaardigheden die het land te bieden heeft.
De bekendste bezienswaardigheid van Griekeland is natuurlijk de Akropolis in Athene. Dit is dé bezienswaardigheden van Griekenland en het is helemaal niet zo heel ver van zee vandaan gelegen. Je kunt deze dus wel even bezoeken tijdens een zonvakantie in de omgeving van Athene. Het is bovendien van kilometers ver te zien, je kunt het dus niet over het hoofd zien.
Een tweede culturele bezienswaardigheid is het oude antieke Olympia. Deze plaats is de bakermat van de Olympische spelen die hier tussen de 8e en 4e eeuw v.Chr. werden gehouden. Ook de uitgebreide ruines van Knossos op het eiland Kreta zijn een toeristische trekpleister. Een andere interessante bezienswaardigheid op het eiland is het archeologisch museum in de stad Iraklion, waar je de opgravingen van de site kunt aanschouwen.
Dit zijn slechts enkele culturele bezienswaardigheden in Griekenland. Griekenland beschikt er namelijk over honderden, misschien wel duizenden?! Wil je zelf ervaren wat Griekenland te bieden heeft op cultureel vlak? Neem dan eens een kijkje bij Vakantiewoning.org/griekenland. Alvast een schitterende vakantie gewenst!

Leave a Reply